Cròniques...

Cròniques...

dijous, 29 de novembre de 2012

Crònica del llibre perdut

Avui t’ha tornat a la memòria. Un amic perdut que et va regalar hores de caliu en un fred hospital. Era hivern i els dies curts no tenien cap efecte sobre la il·luminació artificial permanent d’aquell pavelló del Clínic. Ara el recordes com un convidat que obria la porta a converses i discussions, un espai pla que contenia la imaginativa creació d’una ment febril.

El busques entre els prestatges, però han passat trenta-un anys i és possible que ja no estigui amb tu. Tantes mudances, tantes fugides per deixar enrere les errades que anaves cometent. Quines ganes d’abraçar-lo i lliscar els teus dits prims sobre el llom i recórrer pausadament la lletra densa de vivències frustrades.

Avui tornes a batre’t en un duel amb la teva precària salut. Has sortit de l’hospital havent guanyat una batalla més però amb el cos més desgastat que mai. I en arribar a casa i tombar-te en la chaise longue de la sala, mentre sonava Bruckner, has recordat la neu, el cigne i el duel. Llegir les paraules incomprensibles amuntegades en un moment de desesperació et va permetre pensar en l'extrema relativitat de l’ésser humà.

Busques amb l’ajuda d’un ordinador donat que la recerca física ha fracassat. El vols comprar tot i que saps que mai no serà el mateix, però desitges tenir-lo amb tu perquè el pitjor no ha arribat encara i necessites una àncora per clavar-te a la vida, com ara fa tres dècades al llit d’un fred hospital, un hivern de dies curts i d’il·luminació artificial permanent.(Recordant Das Duell de Peter Weiss)

J. M. Vidal-Illanes © 2012

Júlia i la xarxa

Júlia i la xarxa

LLuna Negra

LLuna Negra

Darrers relats publicats en paper

Portades de les darreres publicacions de relats en revistes

Humitat als ossos

Humitat als ossos
Humitat als ossos. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 57 de La Lluna en un Cove

Tren equivocat

Tren equivocat
Tren equivocat. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 33 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Tren equivocat

Bumerang

Bumerang
Bumerang. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 30 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Bumerang

Els sorolls, la nit, el veí

Els sorolls, la nit, el veí
Els sorolls, la nit, el veí. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 29 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Els sorolls, la nit, el veí

Entre niguls canviants

Entre niguls canviants
Entre niguls canviants. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 20 de La Lluna en un Cove