Cròniques...

Cròniques...

dijous, 30 de desembre de 2010

Crònica de la felicitat efímera

-Pare, què és la felicitat?
Et gires i veus dret, a la teva esquena, la figura d'un marrec de cinc anys amb uns ulls molt oberts i posat d'adult. Et fregues la cara i aixeques les celles pensant una resposta. El teu fill sempre t'interromp amb preguntes que no saps respondre. Intentes pensar en la darrera vegada que vas ser feliç i en la durada d'aquells instants. Vas ser feliç en agombolar entre els teus braços el nounat que ara t'interroga quan feia pocs minuts que havia arribat al món. Penses en el trist planeta que li deixaràs a l'al·lot d'ulls verds que espera una resposta d'un pare desconcertat. Tornes als records de nedades nocturnes de lluna plena d'agost abraçat a la dona que et va regalar aquest infant inquiet i tremoles en sentir el punyal del càncer que un dia se la va emportar. Recerques pensaments positius i vius la impaciència del nin amb posat d'adult que segueix mirant-te fixament. Aleshores l'agafes de la ma i li dius:
-Vine, t'ensenyaré com és la felicitat... són moments en què vius amb molta alegria i et sents molt bé, sap que et vull dir?
-Si, pare.
Sortíreu a la terrassa i agafàreu un estoig amb aigua sabonosa i un mànec per fer bombolles, i començares a bufar i a fer volar dotzenes de bolletes tornassolades que creixien i s'elevaven lleugeres fins a esclatar.
-Mira fill, la felicitat és com aquesta bombolla de sabó, sents que comença, que es forma, que creix, que s'eleva... i de sobta desapareix sense deixar rastre i penses si de veres ha existit mai. Quan et trobis amb la felicitat, fes-la durar, no la inflis massa de sobta i no la deixis escapar mentre puguis...
Tancant els ulls pensares molt profundament: "Esper, fill, que tenguis més sort que jo i que la vida no t'esclati massa aviat les bombolles de sabó".

J. M. Vidal-Illanes (c) 2010

Júlia i la xarxa

Júlia i la xarxa

LLuna Negra

LLuna Negra

Darrers relats publicats en paper

Portades de les darreres publicacions de relats en revistes

Humitat als ossos

Humitat als ossos
Humitat als ossos. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 57 de La Lluna en un Cove

Tren equivocat

Tren equivocat
Tren equivocat. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 33 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Tren equivocat

Bumerang

Bumerang
Bumerang. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 30 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Bumerang

Els sorolls, la nit, el veí

Els sorolls, la nit, el veí
Els sorolls, la nit, el veí. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 29 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Els sorolls, la nit, el veí

Entre niguls canviants

Entre niguls canviants
Entre niguls canviants. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 20 de La Lluna en un Cove