Cròniques...

Cròniques...

dimarts, 31 d’agost de 2010

Crònica d'una carta que no arriba

Has sentit el carter com arribava, s'aturava i deixava quelcom a la bústia. Has esperat que la motocicleta s’allunyés, que el so del motor s’apagués darrera el revolt de ponent. Has comptat fins a cent, has tancat els ulls i t’has aixecat de la cadira lentament per adreçar-te a l’entrada de la casa i anar a recollir la carta que esperes des de fa catorze anys. Cada dia compleixes amb aquesta rutina, i cada dia esperes il·lusionat notícies d’una absència que no has acceptat mai.

Va ser un vint-i-u d’abril, la Clara no hi era a casa quan vares arribar tard de la feina, era el teu darrer dia, la jubilació havia arribat i s’obria un univers de llibertat que volies compartir amb la persona que més havies estimat al món. Però en obrir la porta només t’esperava la soledat. Mai encertares a comprendre els motius. Les primeres setmanes, mesos, vas remoure el món conegut per obtenir notícies seves, per descobrir que havia passat. Però les notícies no arribaren, la policia et va persuadir que, senzillament, havia marxat de casa, no hi havia indicis de cap desaparició forçada...

Et mires les mans tremoloses, amb setanta-quatre anys d’esforç i l’esperança intacta. Obres la bústia i mires els sobres un per un: res. Tanques curosament la petita porta de la capsa de llauna grisa i tornes cap a la porxada de la casa, a comptar les hores. Demà –penses- segur que en rebo notícies de Clara. A sobre de la taula una fotografia et mira sense respostes. Tu li hi tornes la mirada i tanques els ulls pensant en l’endemà, cercant l’explicació que mai no arribarà.

J. M. Vidal-Illanes (c) 2010

Júlia i la xarxa

Júlia i la xarxa

LLuna Negra

LLuna Negra

Darrers relats publicats en paper

Portades de les darreres publicacions de relats en revistes

Humitat als ossos

Humitat als ossos
Humitat als ossos. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 57 de La Lluna en un Cove

Tren equivocat

Tren equivocat
Tren equivocat. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 33 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Tren equivocat

Bumerang

Bumerang
Bumerang. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 30 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Bumerang

Els sorolls, la nit, el veí

Els sorolls, la nit, el veí
Els sorolls, la nit, el veí. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 29 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Els sorolls, la nit, el veí

Entre niguls canviants

Entre niguls canviants
Entre niguls canviants. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 20 de La Lluna en un Cove