Cròniques...

Cròniques...

divendres, 24 de juliol de 2009

Crònica de l'ocàs

Cansat i abatut, sense mirar enrere, camines incapaç de girar-te i contemplar les petjades que ja no hi són. Lentament, passa a passa, les onades que juguen amb la vorera de la platja les ha esborrat suaument i ara resten delides, emmetzinades per l’oblit; i amb la inquietant inexistència de traça dubtes si el que has viscut forma part de la realitat transparent o del somni recreat dels records imaginaris. Si no t’agrada no en demanes dues tasses, simplement inventes i segueixes impulsat per imatges deformades com a contrapès per equilibrar la tija d’una balança descompensada pel fracàs.

El pes als peus, el dolor amarg, la fel que crema amb les mirades d’ignorants testimonis del no res, que res han vist però tot ho saben, et recorre el pensament. Són molts els que assenyalen amb el dit les empremtes que ja no hi són, els senyals que has abandonat a l’esquena del caminar, però ningú no es mira les pròpies petjades, l’encuny brut de malviure, el fracàs que els hi trepitja els talons. Miren cos endins, capcots, a les palpentes, tremolant de por, pensant aterrits que en qualsevol moment poden trobar-se amb la somrient realitat de cinisme impúdic, com un vell mirall que esmicola el mite de Narcís en bocins de pols malaguanyada.

Camines i les onades fan la resta. Mires l’horitzó i et paralitzes enlluernat pel sol que en besar dolçament la fina divisòria entre núvols desfets de glòria i llum, transforma el cel en una imatge expressionista, plena de dramatisme terminal. Camines i somrius, t’atures i penses amb una espurna als ulls. Et gires i veus la nit que et ve a cercar amb la foscor baix el braç, amb el silenci de l’ocàs, amb la mirada inexistent, plena de buidor... i tancant la mirada, sentint el flaire de l'encontre, restes parat per no caminar pus més.

J. M. Vidal-Illanes (c) 2009

Júlia i la xarxa

Júlia i la xarxa

LLuna Negra

LLuna Negra

Darrers relats publicats en paper

Portades de les darreres publicacions de relats en revistes

Humitat als ossos

Humitat als ossos
Humitat als ossos. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 57 de La Lluna en un Cove

Tren equivocat

Tren equivocat
Tren equivocat. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 33 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Tren equivocat

Bumerang

Bumerang
Bumerang. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 30 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Bumerang

Els sorolls, la nit, el veí

Els sorolls, la nit, el veí
Els sorolls, la nit, el veí. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 29 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Els sorolls, la nit, el veí

Entre niguls canviants

Entre niguls canviants
Entre niguls canviants. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 20 de La Lluna en un Cove