Cròniques...

Cròniques...

divendres, 9 de gener de 2009

Crònica de destrucció [una vegada més]

La teva mirada es va extraviar lentament pels racons ondulats d’un macabre núvol negre i gris que s’expandia insolent entre el silenci. La pau que donava aquella absència de remor, de sons reconeguts, resultava inquietant. Tot al voltant es movia, exclamava una dinàmica foscor, però no podies sentir res més que les olors penetrants de la incertesa que deixaven anar un flaire rebentat.

El desconcert paralitzant no et deixava sentir els gemecs que s’obrien pas entre les encletxes de la ignomínia, entre el ferum de destrucció. Una vegada més els pensaments que fugien del teu cap, desesperançats, et retornaven a la realitat. T’havies saltat tota lògica i continuaves viu en la distància. La resta dels membres de la teva família havien trobat sepultura entre les runes de la casa familiar; però no existia ja família que acollir, ni casa per habitar. I tu et cremaves sense flames vives al voltant de la penetrant soledat que s’aixecava com un mur insalvable al teu voltant.

No importava a quina banda de la subtil frontera et trobaves. De res servia ara el nom de l’artefacte que com una falç gegant i dolorosa havia segat vides d’éssers que mai no tornarien a compartir mirades. Els teus ulls extraviats i sense esperança traspuaven un esguard que també morí entre el foc i l’esclat; més, com un càstig injust, un desconegut havia condemnat el teu cos a vagar fantasmagòric durant la resta de la feixuga vida que et restava arrossegar; per la resta dels dies seguiries preguntant-te les raons inexistents, el perquè d’aquest dolor que et dirigiria les passes cap enlloc per un estret corriol que mai havies triat.

J. M. Vidal-Illanes (c) 2009

Júlia i la xarxa

Júlia i la xarxa

LLuna Negra

LLuna Negra

Darrers relats publicats en paper

Portades de les darreres publicacions de relats en revistes

Humitat als ossos

Humitat als ossos
Humitat als ossos. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 57 de La Lluna en un Cove

Tren equivocat

Tren equivocat
Tren equivocat. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 33 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Tren equivocat

Bumerang

Bumerang
Bumerang. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 30 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Bumerang

Els sorolls, la nit, el veí

Els sorolls, la nit, el veí
Els sorolls, la nit, el veí. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 29 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Els sorolls, la nit, el veí

Entre niguls canviants

Entre niguls canviants
Entre niguls canviants. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 20 de La Lluna en un Cove