Cròniques...

Cròniques...

dimarts, 26 d’agost de 2008

Crònica davant el darrer vestíbul

De quantes dones havies begut? Quants bòtils havies abraçat? Vas acaronar fortunes que mai serviren per comprar la teva llibertat. Havies viscut amb la mateixa velocitat amb què desapareixien els estels fugaços en un cel d’agost. Creies que tot estava al teu abast i, malgrat tot, mira’t ara dins l’aparador de la vida; només un pic, només un, i així veuràs que els instants frissen més que el recorregut de les busques d’un rellotge cansat; tot rellotge arriba a aturar-se en un moment donat i els segons es fonen amb els anys, que anem deixant enrere, com enrere varen quedar, oblidades, les il·lusions dels petits futurs adults. Els projectes s’anaven esvaint com l’estela d’un cometa en una realitat que es dissolia.

Mai no vares poder aturar-te en el temps. Mai no vares voler abaixar-te de la infantessa i ara et trobes a les portes de la darrera escala del viatge, un viatge que un dia solejat vares encetar amb un rumb fix cap enlloc. El destí s’encarregà de conduir-te als peus d’un dia gris, davant del vestíbul del no res, dret, esperant el passaport que un dia vares penyorar i ara no voldries retrobar.

Ara et dol que no hi a res a fer. No vas ser útil per ningú ni per res, com la immensa majoria. Ara t’acomiadaran sense un adéu sincer mentre s’enganyen i et compadeixes. Quina vida tudada! El rellotge aturat i cap possibilitat de mirar enrere! Veus que s’obre una porta a l’horitzó i descobreixes un estret passadís de pols, tanques els ulls i t’enlluerna una falsa llum sense color, dones unes poques passes i caus impetrant en l’oblit.

J. M. Vidal-Illanes (c) 1990-2008

Júlia i la xarxa

Júlia i la xarxa

LLuna Negra

LLuna Negra

Darrers relats publicats en paper

Portades de les darreres publicacions de relats en revistes

Humitat als ossos

Humitat als ossos
Humitat als ossos. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 57 de La Lluna en un Cove

Tren equivocat

Tren equivocat
Tren equivocat. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 33 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Tren equivocat

Bumerang

Bumerang
Bumerang. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 30 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Bumerang

Els sorolls, la nit, el veí

Els sorolls, la nit, el veí
Els sorolls, la nit, el veí. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 29 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Els sorolls, la nit, el veí

Entre niguls canviants

Entre niguls canviants
Entre niguls canviants. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 20 de La Lluna en un Cove