Cròniques...

Cròniques...

dijous, 17 de juliol de 2008

Crònica d'un temps manllevat

La tarda donava l'esquena al sol sense acomiadar-se. L'oratge amb olor a mar despentinava els darrers pensaments d'una dura setmana de feina, d'èxit, de guanys: eres un dels millors. Avui tornaves a trobar-te amb el teu fill de 10 anys desprès de tres dies de viatge, durant els dies feiners just arribaves a casa per veure com dormia plàcidament, innocent i pensant en tu: t'idolatrava. Demà dissabte podràs passar el dia amb ell, si no ho impedia un afer urgent, un ensurt amb un encàrrec que no arriba a destinació, una queixa des d'un llunyà racó del món per indesxifrables deficiències en la cadena de producció.

Acabà el dissabte i arribares a casa a temps de veure'l dormit, somniant amb el dia que compliràs la teva promesa eternament ajornada de dur-lo a jugar a la platja de davant casa amb la pilota de marca que li regalares per consolar-te la mala consciència. L'habitació estava farcida d'objectes que compensaven la manca de temps. I l'infant ja n'havia fet 10 anys i els objectes continuaven ocultant promeses i bones intencions que mai arribaven. Però l'al·lot creia amb tu i imaginava la pilota rodolant per l'escalfor de la sorra mentre li ensenyaves a blocar.

Diumenge matí i surts cap el despatx, el nin, cap cot, mira la mare que li agafa de la ma i li assenyala la pilota de marca mentre li convida dolçament a fer-la rodolar per la confortant sorra d'una platja de primavera. Ara els dos respiren l'oratge que acarona els instants feliços que tu deixes esmunyir-se per sempre més.

J. M. Vidal-Illanes

Júlia i la xarxa

Júlia i la xarxa

LLuna Negra

LLuna Negra

Darrers relats publicats en paper

Portades de les darreres publicacions de relats en revistes

Humitat als ossos

Humitat als ossos
Humitat als ossos. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 57 de La Lluna en un Cove

Tren equivocat

Tren equivocat
Tren equivocat. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 33 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Tren equivocat

Bumerang

Bumerang
Bumerang. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 30 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Bumerang

Els sorolls, la nit, el veí

Els sorolls, la nit, el veí
Els sorolls, la nit, el veí. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 29 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Els sorolls, la nit, el veí

Entre niguls canviants

Entre niguls canviants
Entre niguls canviants. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 20 de La Lluna en un Cove