Cròniques...

Cròniques...

dijous, 15 de maig de 2008

Crònica d'una infàmia

L'aroma del cafè encara es deixava sentir escales amunt i en el moment que tancares la porta el fred del matí saludà la teva mirada. El arbres arrenglerats s'inclinaven amb peresa pel vent del nord i el nord ja no era on semblava, les brúixoles de molta gent s'havien desmagnetitzat i això ens portava desconfiança, mirades a les furtes entre cortines de vergonya, silencis tallants en entrar als bars, el cap girat en travessar un carrer fugint del cara a cara...

I tu, assegut a la terrassa del Cafè de la ciutat vella, llegint la Història universal de la infàmia de Borges, perdut entre Lazarus Morell i Monk Eastman, el pistoler de Nova York que et perdonava la vida mentre fruïes del darrer "zurito". Mirares l'hora mentre comprovaves inquiet que la persona a qui esperaves es torbava injustificadament; mai hi feia tard a les trobades del Cafè dels dissabtes a mig matí, a la ciutat vella i cansada.

L'amic, no va tenir sort i en la seva particular història universal de la infàmia, el Monk Eastman de torn que l'esperava a la sortida de casa no perdonà. Un llamp travessà el clatell, el dia va enfosquir, les forces varen flaquejar, els genolls es doblegaren, el braç estirat, el cap a terra i una bassa d'infàmia nodrida de sang innocent marcava els límits entre la vida i la mort.

I tu esperant, mirant el rellotge, tancant el llibre i pregant que la iniquitat local no hagués sortit dels relats per deixar-te orfe novament en una trobada al Cafè de la cansada i vella ciutat esquitxada d'infàmia universal, tacada de soledat, un fred matí en una glaçada terrassa vivint una història molt real.

J. M. Vidal-Illanes

Júlia i la xarxa

Júlia i la xarxa

LLuna Negra

LLuna Negra

Darrers relats publicats en paper

Portades de les darreres publicacions de relats en revistes

Humitat als ossos

Humitat als ossos
Humitat als ossos. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 57 de La Lluna en un Cove

Tren equivocat

Tren equivocat
Tren equivocat. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 33 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Tren equivocat

Bumerang

Bumerang
Bumerang. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 30 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Bumerang

Els sorolls, la nit, el veí

Els sorolls, la nit, el veí
Els sorolls, la nit, el veí. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 29 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Els sorolls, la nit, el veí

Entre niguls canviants

Entre niguls canviants
Entre niguls canviants. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 20 de La Lluna en un Cove