Cròniques...

Cròniques...

dijous, 10 d’abril de 2008

Crònica d'uns records mar enllà

Recordes les sortides fredes de matinada cap el forn on el pa calent et donava vida i el forner et mirava distret. L’olor a farina cuita i llenya cremada et dirigien els pensaments cap els secrets d’un forn il·luminat amb el caliu d’una nit de feina i que n’eren estotjats zelosament darrera la pesada porta de ferro fus que tancava aquell petit infern de poble.

Oblides que eres menut, un infant crescut entre coses senzilles i manca de tot, però que de l’adversitat feies felicitat. Els moments eren teus, en solitud o amb companyia molt seleccionada. Tenies pocs amics, però intensos, de mirades sinceres i poques paraules. Descobries el món tal i com l’imaginaves; el món real ja vendria més tard.

Recordes el vent, com tancaves els ulls i li feies front mentre t’imaginaves volant sobre la mar, perseguint aquelles velles barques de bou, oloroses, que abarloaven durant els dies de tempesta en el moll de la fatiga. Recordes la llum del matí quan s’encenia per llevant i com t’hi escalfava lleu. Recordes la travessa per camps d’herba humida, camí d’un autocar ranquejant que s’obria pas a dures penes pels camins que t’ensenyaven la vida; i no oblides les primeres mirades furtives de sensacions adolescents des de la finestra petita de la part de darrera.

Entre mirades robades també recordes com un dia vares obrir una capsa i Pandora no hi era, en el bosc no hi havia éssers fabulosos i cap escala et permetia arribar al cel per acaronar la lluna. Els mags no existien, però la màgia estava dins teu. Ahir tornares a tancar els ulls mentre el vent bufava amb força i volaves perseguint tenaç l'última barca de bou que desaparegué per sempre part d'arrere l’horitzó.

J. M. Vidal-Illanes

Júlia i la xarxa

Júlia i la xarxa

LLuna Negra

LLuna Negra

Darrers relats publicats en paper

Portades de les darreres publicacions de relats en revistes

Humitat als ossos

Humitat als ossos
Humitat als ossos. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 57 de La Lluna en un Cove

Tren equivocat

Tren equivocat
Tren equivocat. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 33 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Tren equivocat

Bumerang

Bumerang
Bumerang. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 30 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Bumerang

Els sorolls, la nit, el veí

Els sorolls, la nit, el veí
Els sorolls, la nit, el veí. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 29 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Els sorolls, la nit, el veí

Entre niguls canviants

Entre niguls canviants
Entre niguls canviants. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 20 de La Lluna en un Cove