Cròniques...

Cròniques...

dijous, 17 d’abril de 2008

Crònica amb quasi disset anys

Baixaves la costa, lentament, amb la mirada perduda i el pensament abraçat a una idea en penombra; el sol s’acomiadava fredament entre les fulles dels plàtans de l’avinguda i el rodamón ebri de cada tarda ballava un vals imaginari entre la música sorollosa dels tramvies. I caminaves impulsat per l’atrafegament de l’hora, quan tot tancava les portes i s’obrien les ànsies de retrobar-se amb el racó favorit d’un lloc inexistent que imaginaves com el temple on niava una mirada abandonada hores enrere a l’andana central de l’estació del Nord.

En aturar-te per travessar el carrer vares parar compte que la duies des d’ahir dins les teves butxaques i la tocaves suaument amb els dits, curiosos, inquiets. L’entrada al concert que no vas poder fer servir es presentava ara com un objecte estrany, aliè a tu, a l’altra banda d’una realitat que intentaves oblidar. El 17 ans que et vas perdre sonava encara més dur del que era costum, no el pogueres sentir ahir, une femme, une enfant i la mirada perduda a l’andana, quan et sentires abandonat, perduda ella, sense rumb tu.

I ara et rodava pel cap j'étais adolescent; et je le suis encore en découvrant ton corps; comme un fruit éclaté, comme un cri révolté… i el jersei feia olor a ella; i et mirares la ma dreta, la mateixa que hores abans havia agafat l’auricular del telèfon negre de casa, una veu tremolosa i un esclat al teu cap et deixaren atordit. Dret, amb la mirada perduda al mirall de l’entrada veieres el seu rostre, el mateix que s’havia acomiadat a l’estació i que va ser reconegut pel jutge a les quatre de la matinada, a la vora d’una via, a l’alçada d’un abaixador ignorat, al bell mig d’enlloc, camí del nord. Demà anaves a complir disset anys, tu que sempre havies viscut massa de pressa i que somniaves amb conquerir un món que t’hi negà un lloc on emparar-te. Però el teu rellotge s’aturà sense més, sense un comiat, silenciosament.

Júlia i la xarxa

Júlia i la xarxa

LLuna Negra

LLuna Negra

Darrers relats publicats en paper

Portades de les darreres publicacions de relats en revistes

Humitat als ossos

Humitat als ossos
Humitat als ossos. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 57 de La Lluna en un Cove

Tren equivocat

Tren equivocat
Tren equivocat. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 33 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Tren equivocat

Bumerang

Bumerang
Bumerang. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 30 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Bumerang

Els sorolls, la nit, el veí

Els sorolls, la nit, el veí
Els sorolls, la nit, el veí. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 29 de la Lluna en un Cove
Accés a l'extracte de

Els sorolls, la nit, el veí

Entre niguls canviants

Entre niguls canviants
Entre niguls canviants. Per J. M. Vidal-Illanes, al número 20 de La Lluna en un Cove